Po szczegółową ofertę zapraszamy do naszego sklepu metroo.pl
Oferujemy pełną gamę nowoczesnych i niezawodnych pakowarek próżniowych od najmniejszych stołowych do tych używanych przez duże restauracjie oraz przemysł. Pakowarki cechuje niezawodność, prosta obsługa, wydajność i możliwość stosowania różnych opakowań jednorazowych w zależnosci od potrzeb.
Pakowarki próżniowe
Istnieje wiele sposobów, by zachować świeżość produktów spożywczych, wykorzystywanych w gastronomii, jak również przeznaczonych do sprzedaży. Jedną z alternatyw jest pakowanie próżniowe, wykonywane za pomocą pakowarek próżniowych.
Pakowarki próżniowe – co to takiego?
Pakowarki próżniowe to urządzenia, które umożliwiają szczelne zamknięcie produktów spożywczych w specjalnym opakowaniu foliowym, z jednoczesnym wyssaniem z niego powietrza. W efekcie kontakt żywności z wilgocią, jak również bakteriami, zostaje ograniczony do niezbędnego minimum, zwiększając jednocześnie trwałość i świeżość produktu.
Wśród propozycji znaleźć można znaleźć dwa rodzaje pakowarek próżniowych:
►komorowe – są to rozwiązania wyposażone w specjalną komorę, w której umieszcza się zapakowany w folię produkt spożywczy. Warto podkreślić, że komorowe pakowarki próżniowe to urządzenia o wysokim stopniu zaawansowania, które sprawdzają się w dużych zakładach gastronomicznych oraz firmach świadczących usługi cateringowe.
►bezkomorowe (listwowe) – mniej funkcjonalne, idealne do stosowania w mniejszych lokalach gastronomiczno-handlowych.
Zalety pakowarek próżniowych
Pakowarki próżniowe posiadają wiele zalet – najważniejszą z nich jest brak bakterii tlenowych przez co żywność nie ulega procesom gnilnym, nie psuje się, a tym samym może dłużej utrzymywać świeżość. Pakowarki zapewniają mniejszą ilość wyrzucanej żywności, co automatycznie wpływa na mniejsze straty konkretnego lokalu. Pakowane próżniowo produkty spożywcze charakteryzują się ładnym i apetycznym wyglądem.
Niepodważalną zaletą przedmiotowych urządzeń do pakowania próżniowego są niewielkie rozmiary oraz bezproblemowy transport.